• -
wart-on-foot-causes-treatment_2

Uklanjanje virusnih bradavica – 25%

U periodu od 15.12.2020.-15.01.2021.  nudimo Vam uklanjanje virusnih bradavica, po sniženoj ceni od -25%

 

V I R U S N E   B R A D A V I C E

Javljaju se i kod dece i kod odraslih, na licu, šakama, tabanima. Izgledaju kao pločice boje kože veličine 1-2 mm, kao beličaste lažne bubuljice ili kao izrasline i zadebljanja na koži sa crnim iglicama i tačkama, često bolne na dodir. Toliko različitih izgleda, a sve su – VIRUSNE BRADAVICE

KAKO SE DOBIJAJU BRADAVICE?

Bradavice izaziva virus sa kojim naša koža dođe u kontakt. Da bi se razvila bradavica mora postojati oštećenje kože (ispucala suva koža, bubuljica koju smo cedili, posekotina, ogrebotina, vlažna koža tabana i sl), koje je mesto ulaska virusa u kožu. Od ulaska virusa do pojave bradavice može da prođe i nekoliko meseci.

KO MOŽE DOBITI VIRUS I RAZVITI BRADAVICU?

Svi, ali najčešće deca i omladina, osoba sa oslabljenim imunitetom, osobe koje su već imale bradavice, osobe koje hodaju bose na mestima gde je očekivano prisustvo virusa (svlačionice, javni tuševi, saune …).

KAKO SE LEČE BRADAVICE?

Način uklanjanja bradavice određuje lekar specijalista dermatovenerolog, a on zavisi od lokalizacije, tipa i veličine bradavice, kao i od starosti osobe.

Najuspešnije metode su: TRETMAN LASEROM, RADIOTALASIMA i kod dece KRIOTERAPIJA (tretman zamrzavanja u kombinaciji sa pilingom mlečnom ili salicilnom kiselinom).

VAŽNO

Bradavice su ZARAZNE. Kada primetite bradavicu, ODMAH se javite dermatologu, da bi se bradavica uklonila i tako sprečilo širenje virusa i pojava novih bradavica. IZBEGAVAJTE DIREKTAN KONTAKT sa bradavicama, NE KIDAJTE, NE ČUPKAJTE, NE SECKAJTE bradavice. Ako Vi ili Vaše dete osetite BOL NA TABANU, najverovatnije je bradavica, a ne “kurje oko” ili žulj.

 

U našoj Poliklinici pregled i uklanjanje bradavica vrši

LEKAR SPECIJALISTA DERMATOVENEROLOG

najsavremenijim metodama:

LASEROM, RADIOTALASIMA I KRIOTERAPIJOM


povezani tekstovi

Pretraga

Poliklinka na Facebooku

Mail lista

Prijavite se da biste saznali za nove akcije i promocije

Anketa

Kod kog od navedenih stučnjaka biste odlazili ukoliko bi bio deo tima Poliklinike Marić?

Rezultati

Loading ... Loading ...