• -
akne-dermatologija-laser

LASERSKI TRETMANI AKNI I OŽILJAKA OD AKNI

 

Laserski tretmani su jedinstveni protokoli koji se primenjuju za rešavanje problema upaljenih akni i ožiljaka od akni.

Ovim tretmanima se efikasno smanjuje povećana aktivnost i upala lojnih žlezda i sprečava razvoj novih upala, a finim i preciznim uklanjanjem površnih ošećenih slojeva kože lica, uklanjaju se ožiljne promene od akni. Kao rezultat imamo zdraviju i kvalitetniju kožu lica.

Laserski tretmani akni su brzi, sigurani i jednostavni postupci.

Za lečenje i izlečenje akni ključne reči su: individualni pristup, poverenje, strpljenje i upornost.

 

Za laserske tretmane upaljenih akni se koristi Nd:YAG laser koji precizno, kontrolisano i efikasno smanjuje prekomernu aktivnost i upalu lojnih žlezde, smanjuje rizik od razvoja novih upalnih procesa, stimuliše i preoblikuje kolagen u koži i ubrzava proces ozdravljenja i regeneracije kože lica.

Za Laserske tretmane  uklanjanja ožiljaka od akni se koristi Er:Yag laser koji nežno, precizno i efikasno uklanja površne slojeve oštećene kože lica i stimuliše proizvodnju novog kolagena u dubljim slojevima kože,  što je potrebno za obnovu kože sa ožiljcima, čime se poboljšava struktura i kvalitet kože lica.

Koliko često se rade tretmani i koliko tretmana je potrebno?

Učestalost i broj tretmana zavisi od broja upaljenih promena kao i intenziteta upale. Ako je veći broj akni i jača upala preporuka je da se tretmani sprovode u početku jednom nedeljno, a zatim na dve nedelje. Kod blažih oblika akni tretmani se mogu ponavljati jednom u tri nedelje.  Obično je potrebno oko 6 tretmana.

Da li se laserski tretmani mogu kombinovati sa uzimanjem lekova i krema protiv akni?

Moguće je sprovoditi  laserske tretmane i ako je korišćena lokalna terapija za akne, ali postoje izvesna ograničenja pa je neophodan pregled i razgovor sa dermatologom pre započinjanja bilo kakve terapije.

Da li postoje neželjeni efekti u toku i posle tretmana?

U najvećem broju slučajeva tretmani se uopšte ne osete ili samo kao blago peckanje. U toku tretmana akni sa jačom upalom primenjuje se hlađenje, a može se namazati krema sa lokalnim anestetikom.

Šta je važno znati pre a šta posle laserskih tretmana akni i ožiljaka od akni ?

Različiti faktori, kao što su hrana, fizička aktivnost, životne navike i sl imaju individualni uticaj na pojavu i stepen upale akni, pa je razgovor sa dermatologom neophodan pre odabira terapijskih protokola.

Nakon sprovedenih terapijskih laserskih tretmana važno je nastaviti sa  odgovarajućom  negom kože lica i pridržavati se uputstava dermatologa. Radi održavanja postignutih efekata, moguće je povremeno sprovoditi tretmane održavanja i laserskog čišćenja kože lica, naročito masne kože sa proširenim porama, čime se sprečava pojava novih upala i akni.


povezani tekstovi

Pretraga

Poliklinka na Facebooku

Mail lista

Prijavite se da biste saznali za nove akcije i promocije

Anketa

Kod kog od navedenih stučnjaka biste odlazili ukoliko bi bio deo tima Poliklinike Marić?

Rezultati

Loading ... Loading ...