Učešće prof dr Aleksandre Kapamadžije na simpozijumu DAGS-a

  • -

Učešće prof dr Aleksandre Kapamadžije na simpozijumu DAGS-a

Kategorija:Novosti i Akcije

 

U Beogradu je 31.marta održan celodnevni tradicionalni godišnji Simpozijum Udruženja za dečju i adolescentnu ginekologiju Srbije – DAGS .
Održano je 11 predavanja – o savremenoj i efikasnoj kontracepciji, sa naglaskom na njihovu upotrebu kod mladih , o malignitetima u adolescentnom uzrastu, cistama jajnika, o adolescentnoj trudnoći, seksualnom zlostavljanju dece i problemima interseksualnosti – biološki uslovljene neodređene polnosti, sa ginekološkog, urološkog i etičkog aspekta.
Okrugli sto je imao temu o današnjoj najčešćoj seksualno prenosivoj infekciji – humanim papiloma virusima – HPV i vakcinaciji protiv HPV kao primarnoj prevenciji – sprečavanju nastanka grlića materice.

6 simpozijum (60)
Prof.dr Aleksandra Kapamadžija, potpredsednik Udruženja DAGS i član naučnog odbora Simpozijuma, održala je dva predavanja na ovom skupu:
1. Značaj dugodelujuće kontracepcije kod mladih
2. Značaj HPV vakcine (zajedno sa dr sci med Katarinom Sedlecki, bivšom načelnicom Republičkog centra za planiranje porodice) , sa osvrtom na pilot studiju upotrebe vakcine u Vojvodini .
Uspešnost Simpozijuma je odlično ocenjena od strane brojnih učesnika, a diskusija je bila veoma konstruktivna.

6 simpozijum (72)


povezani tekstovi

Pretraga

Poliklinka na Facebooku

Mail lista

Prijavite se da biste saznali za nove akcije i promocije

Anketa

Kod kog od navedenih stučnjaka biste odlazili ukoliko bi bio deo tima Poliklinike Marić?

Rezultati

Loading ... Loading ...